Zo­mer­ko­nin­kjes-ti­ra­mi­su

Frisfruitige variant op de klassieke tiramisu met verse aardbeien en frambozen. Was het maar altijd zomer.

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 895 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(1.874)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht Frisfruitige variant op de klassieke tiramisu met verse aardbeien en frambozen. Was het maar altijd zomer. 4 personen
4 1874

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer
  • ovenschaal (15 x 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kroontjes van de aardbeien en pureer de helft van de aardbeien met 2 el poedersuiker met de staafmixer. Halveer de rest van de aardbeien en bestrooi ze met 2 el poedersuiker. Klop de slagroom stijf. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg er met een mespunt uit. Roer de mascarpone los met 2 el wijn, het merg en de rest van de poedersuiker. Spatel de slagroom erdoor.
  2. Verdeel de helft van de lange vingers over de schaal en besprenkel met 150 ml wijn. Schep de helft van het mascarponemengsel en de aardbeienpuree erop. Verdeel er de rest van de lange vingers, wijn, het mascarponemengsel, de gehalveerde aardbeien en frambozen over. Dek af en zet 2 uur in de koelkast.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 895 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 84 g
  • vet 50 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Zomerkoninkjes-tiramisu

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zo­mer­ko­nin­kjes-ti­ra­mi­su

1
  • 500 g Hollandse aardbeien

Snijd de kroontjes van de aardbeien.

2
  • 30 g poedersuiker

Pureer de helft van de aardbeien met de poedersuiker met de staafmixer.

3
  • 30 g poedersuiker

Halveer de rest van de aardbeien en bestrooi ze met poedersuiker.

4
  • 250 ml slagroom

Klop de slagroom stijf.

5
  • 1 vanillestokje

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg er met een mespunt uit.

6
  • 250 g mascarpone
  • 30 ml zoete witte wijn
  • 100 g poedersuiker

Roer de mascarpone los met de wijn, het merg en de poedersuiker. Spatel de slagroom erdoor.

Tip: 30 ml wijn kan worden afgemeten als twee eetlepels.

7
  • ½ pak lange vingers
  • 150 ml zoete witte wijn

Verdeel de lange vingers over de schaal en besprenkel met de wijn.

8

Schep de helft van het mascarponemengsel en de aardbeienpuree erop.

9
  • ½ pak lange vingers
  • 120 ml zoete witte wijn
  • 125 g frambozen

Verdeel er de rest van de lange vingers, wijn, het mascarponemengsel, gehalveerde aardbeien en frambozen over. Dek af en zet 2 uur in de koelkast.

10

Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.