Zo­mer­se fruit­ti­ra­mi­su

Deze fruitige tiramisu staat mijlenver weg van het Italiaanse origineel. Wij beloven: hij is net zo hemels lekker!

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 495 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(484)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht Deze fruitige tiramisu staat mijlenver weg van het Italiaanse origineel. Wij beloven: hij is net zo hemels lekker! 8 personen
3 484

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vierkante ovenschaal (Ø 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe het bevroren fruit met de helft van de suiker in een steelpan. Breng aan de kook en laat 5 min. doorkoken op middelhoog vuur. Bedek ondertussen de bodem van de schaal met de lange vingers. Verdeel het zomerfruit met het vocht over de lange vingers. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Doe de eidooiers met het overige suiker in een kom. Klop in 5 min. tot een lichtgele crème. Doe de mascarpone in een kom. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg toe. Roer los met een vork en voeg dan de eiercrème toe. Meng voorzichtig door elkaar. Klop de slagroom stijf de rest van de suiker en spatel door de mascarpone.
  3. Schep op het fruit, dek af en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Bedek de tiramisu met de frambozen en bramen en serveer.

bewaartip:

Je kunt de tiramisu maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

video

Ti­ra­mi­su ma­ken

Kookles - 06:41 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 105 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Zomerse fruittiramisu

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zo­mer­se fruit­ti­ra­mi­su

1
1
  • 500 g zomerfruit
  • 50 g fijne kristalsuiker

Doe het bevroren fruit met de suiker in een steelpan. Breng aan de kook en laat 5 min. doorkoken op middelhoog vuur.

2
2
  • ½ pak lange vingers

Bedek ondertussen de bodem van de schaal met de lange vingers. Verdeel het zomerfruit met het vocht over de lange vingers.

3
3

Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

4
4
  • 4 eieren
  • 50 g fijne kristalsuiker

Doe de eidooiers met de suiker in een kom. Klop in 5 min. tot een lichtgele crème.

Eieren splitsen

Instructievideo

00:36 min.

5
5
  • 500 g mascarpone
  • 1 vanillestokje

Doe de mascarpone in een kom. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg toe. Roer los met een vork en voeg dan de eiercrème toe.

Vanillestokjes verwerken

Instructievideo

00:48 min.

6
6
  • 125 ml slagroom
  • 25 g fijne kristalsuiker

Meng voorzichtig door elkaar. Klop de slagroom stijf met de rest van de suiker en spatel door de mascarpone.

7
7

Schep op het fruit, dek af en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

8
8
  • 150 g frambozen
  • 150 g bramen

Bedek de tiramisu met de frambozen en bramen en serveer.

bewaartip:

Je kunt de tiramisu maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.