Dub­be­le ca­pre­se­bur­ger

Dit is op en top zomer! Twee zelfgemaakte burgers met tomaat en mozzarella.

(152)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Dit is op en top zomer! Twee zelfgemaakte burgers met tomaat en mozzarella. 4 personen
3 152

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Snijd de tomaten en de mozzarella in plakken. Meng het gehakt met het ei en het paneermeel. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het gehakt in 8 gelijke porties. Maak van elke portie een bal en druk plat tussen 2 stukken vershoudfolie.
  2. Gril de tomaat 2 min. op de barbecue. Keer halverwege. Halveer de ciabatta’s en rooster ze 2 min. met de snijkant naar beneden op de barbecue. Verwijder de vershoudfolie van de burgers. Leg de burgers op de barbecue en gril ze in 6 min. gaar. Keer regelmatig. Besprenkel de geroosterde snijkanten van het brood met de olie.
  3. Verdeel de rucola over de onderste helften van de broodjes. Beleg met een burger, 2 plakken tomaat, 2 plakken mozzarella en wat basilicumblaadjes. Maak zo nog een ‘laag’. Dek af met de bovenste helften van de broodjes. Steek er eventueel een tapasprikker in.

Tip:

Je kunt de gehaktburgers een paar uur van tevoren bereiden. Bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.

serveertip:

Lekker met een rucola-balsamicosalade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 1.455 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Dubbele capreseburger

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Dub­be­le ca­pre­se­bur­ger

1

Steek de barbecue aan.

2
  • 4 trostomaten
  • 250 g mozzarella di bufala

Snijd de tomaten en mozzarella in plakken.

3
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel

Meng het gehakt met het ei en het paneermeel. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel het gehakt in 8 gelijke porties. Maak van elke portie een bal en druk plat tussen 2 stukken vershoudfolie.

5

Gril de tomaat 2 min. op de barbecue. Keer halverwege.

6
  • 4 ciabatta's

Halveer de ciabatta’s en rooster ze 2 min. met de snijkant naar beneden op de barbecue.

7

Verwijder de vershoudfolie van de burgers. Leg de burgers op de barbecue en gril ze in 6 min. gaar. Keer regelmatig.

8
  • 2 el olijfolie extra vierge

Besprenkel de geroosterde snijkanten van het brood met de olie.

9
  • 75 g rucola

Verdeel de rucola over de onderste helften van de broodjes.

10
  • 15 g basilicum

Beleg met een burger, 2 plakken tomaat, 2 plakken mozzarella en wat basilicumblaadjes. Maak zo nog een 'laag'.

11

Dek af met de bovenste helften van de broodjes. Steek er eventueel een tapasprikker in. Bon appétit!

serveertip:

Lekker met een rucola-balsamicosalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.