Ba­gel ca­pre­se

De klassieke Italiaanse salade van mozzarella, tomaat en basilicum op z'n Amerikaans: met een bagel.

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans lunch De klassieke Italiaanse salade van mozzarella, tomaat en basilicum op z'n Amerikaans: met een bagel. 4 personen
4 18

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.
  2. Doe het basilicum, 50 ml olie en 1 el citroensap in een hoge beker of het bakje van de staafmixer en pureer. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de tomaten. Verhit 1 el olie in de koekenpan en bak de tomaten 3 min. op de snijkant op middelhoog vuur. Neem de pan van het vuur, schep de tomaten om met het citroenrasp en zeezout en breng op smaak met peper.
  3. Scheur de mozzarella in stukjes. Snijd de bagels doormidden en beleg de onderste helften met sla. Meng de tomaat, mozzarella en pijnboompitten en verdeel over de bagel. Besprenkel met de basilicumolie, leg de bovenste helften ernaast en serveer.
video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 705 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Bagel caprese

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­gel ca­pre­se

1
1
  • 40 g pijnboompitten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

2
2
  • 1 citroen

Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.

3
3
  • 15 g basilicum
  • 50 ml extra vierge olijfolie

Doe het basilicum, de olie en 1 el citroensap in een hoge beker of het bakje van de staafmixer en pureer. Breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 360 g tomatenmix
  • 1 el extra vierge olijfolie

Halveer de tomaten. Verhit de olie in de koekenpan en bak de tomaten 3 min. op de snijkant op middelhoog vuur.

5
5
  • ½ tl zeezout

Neem de pan van het vuur, schep de tomaten om met het citroenrasp en zeezout en breng op smaak met peper.

6
6
  • 2 bollen buffelmozzarella
  • 4 bagels
  • 50 g eikenbladslamelange

Scheur de mozzarella in stukjes. Snijd de bagels doormidden en beleg de onderste helften met sla.

7
7

Meng de tomaat, mozzarella en pijnboompitten en verdeel over de bagel. Besprenkel met de basilicumolie, leg de bovenste helften ernaast en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.