Bur­ger met avo­ca­do en ge­bak­ken ei

Hamburger, kaas, ei en rijpe avocado. Een stapel zachte, romige smaken, waarmee je kinderen zeker ook blij maakt.

(57)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans hoofdgerecht Hamburger, kaas, ei en rijpe avocado. Een stapel zachte, romige smaken, waarmee je kinderen zeker ook blij maakt. 4 personen
4 57

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • barbecue
  • hamburgerpers
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Snijd de sjalotten fijn.
  2. Meng het gehakt met de worcestershiresauce, de sjalotten, peper en eventueel zout en verdeel in 4 porties. Doe 1 portie vlees in de hamburgerpers en druk aan. Leg de burger op een vel bakpapier. Maak er zo nog 3.
  3. Snijd de broodjes open. Haal 8 blaadjes van de sla los, was en droog ze. Gril de hamburgers 4 min. Keer ze en beleg met de cheddar. Gril nog 4 min. Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak 4 spiegeleieren.
  4. Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakken. Beleg de broodjes achtereenvolgens met 2 blaadjes sla, een burger met kaas, plakjes avocado en een ei. Serveer met de bovenkant van de broodjes erbij.
video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 705 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 47 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 700 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Burger met avocado en gebakken ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bur­ger met avo­ca­do en ge­bak­ken ei

1
1
  • 2 sjalotten

Steek de barbecue aan. Snijd de sjalotten fijn.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 1 el worcestershiresauce

Meng het gehakt met de worcestershiresauce, de sjalotten, peper en eventueel zout en verdeel in 4 porties.

3
3

Doe 1 portie vlees in de hamburgerpers en druk aan. Leg de burger op een vel bakpapier. Maak er zo nog 3.

4
4
  • 4 schnittbroodjes
  • 1 kropsla

Snijd de broodjes open. Haal 8 blaadjes van de sla los, was en droog ze.

5
5
  • 4 pakjes cheddar

Gril de hamburgers 4 min. Keer ze en beleg met de cheddar. Gril nog 4 min.

6
6
  • 2 el arachideolie
  • 4 eieren

Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak 4 spiegeleieren.

7
7
  • 1 eetrijpe avocado

Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakken.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

8
8

Beleg de broodjes achtereenvolgens met 2 blaadjes sla, een burger met kaas, plakjes avocado en een ei.

9
9

Serveer met de bovenkant van de broodjes erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.