Bloem­kool­pu­ree met bies­look

(46)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 46

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aardappel in heel kleine stukjes. Kook de bloemkoolroosjes en aardappel in water met zout in ca. 10 min. gaar.
  2. Knip ca. 10 sprieten bieslook in heel kleine stukjes en houd ze apart. Kook de rest van het bieslook de laatste minuut met de bloemkool mee.
  3. Giet de groente af. Voeg de room toe en pureer de bloemkool met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Strooi het fijngeknipte bieslook erover. Lekker bij gebakken vis, kalfs- en varkenvlees.

Tip:

De puree krijgt een gele kleur en pittige smaak als u 1-2 el milde currypasta toevoegt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 80 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 2 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gek met groente

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.