Bloem­kool­pu­ree met ou­de kaas

(74)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 4 personen
3 74

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verdeel 1 bloemkool in roosjes en snijd de stronk in stukjes. Kook de bloemkool in 10 minuten gaar en giet af. Voeg 4 el zure room met zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe en pureer de bloemkool met een staafmixer. Warm de puree nog even goed door. Serveer de bloemkoolpuree in een warme schaal en strooi er 50 g geraspte oude kaas en 1 el fijngesneden platte peterselie over.

Tip:

Het restant van de zure room kunt u gebruiken om een saus lekker romig te maken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 120 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 7 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.