Brood­je vis­schnit­zel

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 25

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de krieltjes in 10-12 min. goudbruin. Schil ondertussen de wortel en snijd in de lengte door­midden en daarna in halve plakjes. Scheur de bladeren van de kropsla. Snijd 2 uien doormidden en vervolgens in halve ringen. Snipper de laatste ui. Meng in een kommetje 2 el mayonaise met het water en breng de dressing op smaak met peper en zout. Houd 4 slablaadjes apart. Meng de rest van de sla met de wortel, gesnipperde ui en dressing.
  2. Bak de visschnitzels volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd ze warm onder aluminium­folie. Verhit de rest van de olie en bak de uiringen in 4-5 min. gaar. Snijd de broodjes open, bestrijk ze met de rest van de mayonaise en beleg ze met een slablaadje, visschnitzel en uiringen. Serveer met de krieltjes en de salade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Broodje visschnitzel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brood­je vis­schnit­zel

1
1
  • 2 el olijfolie
  • 425 g gekruide minikrieltjes

Verhit de olie in een koekenpan en bak de krieltjes in 10-12 min. goudbruin.

2
2
  • 250 g winterpeen
  • 1 kropsla

Schil ondertussen de wortel en snijd in de lengte door­midden en daarna in halve plakjes. Scheur de bladeren van de kropsla.

3
3
  • 3 rode uien

Snijd 2 uien doormidden en vervolgens in halve ringen. Snipper de laatste ui.

4
4
  • 2 el mayonaise
  • 1 el kraanwater

Meng in een kommetje de mayonaise met het water en breng de dressing op smaak met peper en zout.

5
5

Houd 4 slablaadjes apart. Meng de rest van de sla met de wortel, gesnipperde ui en dressing.

6
6
  • 4 visschnitzels

Bak de visschnitzels volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd ze warm onder aluminium­folie.

7
7
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie en bak de uiringen in 4-5 min. gaar.

8
8
  • 2 el mayonaise
  • 4 witte bollen met sesam

Snijd de broodjes open, bestrijk ze met de mayonaise en beleg ze met een slablaadje, visschnitzel en uiringen. Serveer met de krieltjes en de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.