Spaan­se tap­as-bur­ger­tjes uit de oven

Chorizoworst barst van de smaak en is op zichzelf al lekker genoeg. De chorizo maakt deze tapas-burgers 'oven' heerlijk!

  • borrelhapje
  • 12 stuks
  • 90 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(323)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans borrelhapje Chorizoworst barst van de smaak en is op zichzelf al lekker genoeg. De chorizo maakt deze tapas-burgers 'oven' heerlijk! 12 stuks
3 323

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 12 tapasprikkers
  • lage ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Splits het ei. Kneed het gehakt met het eiwit (de eidooier wordt niet gebruikt), paprikapoeder en zout stevig door elkaar. Breng op smaak met peper. Verdeel het mengsel in gelijke stukjes en vorm ze elk tot een hamburgertje.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwarm de koekenpan goed voor en bak de burgertjes in 1 min. aan elke kant mooi bruin. Snijd de chorizo in plakjes en bak deze 1 min. aan elke kant. Leg de hamburgertjes in de ingevette ovenschaal en leg er een plakje chorizo en een cherrytomaatje op. Prik ze vast met een tapas prikker.
  3. Snipper de ui. Hak de peterselie fijn. Fruit de ui 1 min. in het bakvet en roer de tomatenbouillon en peterselie erdoor. Schenk de jus in de ovenschaal. Schuif de schaal in het midden van de oven en laat de hamburgertjes in ca. 15 min. gaar worden. Serveer de tapas warm of lauwwarm uit de schaal.

combinatietip:

Lekker met stokbrood.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 90 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 220 mg
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gehaktbal en zo

Spaanse tapas-burgertjes uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spaan­se tap­as-bur­ger­tjes uit de oven

1
1
  • 1 ei
  • 250 g mager rundergehakt
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl zout

Splits het ei. Kneed het gehakt met het eiwit (de eidooier wordt niet gebruikt), paprikapoeder en zout stevig door elkaar. Breng op smaak met peper.

2
2

Verdeel het mengsel in gelijke stukjes en vorm ze elk tot een hamburgertje.

3
3

Verwarm de oven voor op 175 °C.

4
4
  • 125 g chorizo

Verwarm de koekenpan goed voor en bak de burgertjes in 1 min. aan elke kant mooi bruin. Snijd de chorizo in plakjes en bak deze 1 min. aan elke kant.

5
5
  • 12 cherrytomaten

Leg de hamburgertjes in de ingevette ovenschaal en leg er een plakje chorizo en een cherrytomaatje op. Prik ze vast met een tapas prikker.

6
6
  • 1 rode ui
  • 2 el platte peterselie
  • 100 ml tomatenbouillon

Snipper de ui. Hak de peterselie fijn. Fruit de ui 1 min. in het bakvet en roer de tomatenbouillon en peterselie erdoor.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

7
7

Schenk de jus in de ovenschaal. Schuif de schaal in het midden van de oven en laat de hamburgertjes in ca. 15 min. gaar worden.

8
8

Serveer de tapas warm of lauwwarm uit de schaal.

combinatietip:

Lekker met stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.