Ce­vap­ci­ci (worst­jes uit de bal­kan)

Dat dit gerecht overheerlijk is, valt niet te ontkennen: ze aten het al in de middeleeuwen!

(128)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Dat dit gerecht overheerlijk is, valt niet te ontkennen: ze aten het al in de middeleeuwen! 4 personen
4 128

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue of grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe het gehakt in een kom en voeg het ei, de bloem en paprikapoeder toe. Pers de knoflook erboven. Snijd de peterselie fijn. Voeg de peterselie en 2 tl zout toe. Kneed door elkaar en vorm er met vochtige handen 20 worstjes van.
  2. Verhit de grillpan of steek de barbecue aan. Gril de worstjes in 5 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Gril ondertussen de shoarmabroodjes 3 min. in de grillpan of op de barbecue. Keer halverwege.
  3. Snijd de ui in dunne ringen. • Snijd de broodjes overlangs doormidden en beleg ze met de sla en ui. Leg op elk bord 2 broodjes en 5 worstjes. Serveer met de knoflooksaus. Lekker met coleslaw. Kijk voor een recept op elders op allerhande.nl.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 835 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Cevapcici (worstjes uit de balkan)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ce­vap­ci­ci (worst­jes uit de bal­kan)

1
1
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 1 ei
  • 1 el bloem
  • 3 tl paprikapoeder pikant
  • 2 tenen knoflook
  • 20 g platte peterselie

Doe het gehakt in een kom en voeg het ei, de bloem en paprikapoeder toe. Pers de knoflook erboven. Snijd de peterselie fijn. Voeg de peterselie en 2 tl zout toe. Kneed door elkaar en vorm er met vochtige handen 20 worstjes van.

2
2
  • 8 stuks shoarmabroodjes groot

Verhit de grillpan of steek de barbecue aan. Gril de worstjes in 5 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Gril ondertussen de shoarmabroodjes 3 min. in de grillpan of op de barbecue. Keer halverwege.

3
3
  • 1 rode ui
  • 200 g ijsbergsla
  • 150 g knoflooksaus

Snijd de ui in dunne ringen. • Snijd de broodjes overlangs doormidden en beleg ze met de sla en ui. Leg op elk bord 2 broodjes en 5 worstjes. Serveer met de knoflooksaus. Lekker met coleslaw. Kijk voor een recept op elders op allerhande.nl.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.