Ho­me­ma­de ham­bur­gers

De allerlekkerste hamburgers maak je zélf.

(114)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De allerlekkerste hamburgers maak je zélf. 4 personen
3 114

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 satéprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster de hamburgerbroodjes met de gesneden kant op de pan in enkele minuten lichtbruin. Kneed de burgers van het rundergehakt met het water, wat peper en het zout. Bestrijk de burgers met de helft van de olie en gril ze aan elke kant 6 min.
  2. Snijd de ui in ringen, hussel ze met de rest van de olie en wat zout. Rooster ze in en koekenpan in 15 min. licht krokant.
  3. Snijd de vleestomaat in plakken. Leg de hamburgers met de plakjes tomaat, enkele blaadjes sla en de uien op de broodjes. Steek er een prikker in.

combinatietip:

Serveer de burgers met frieten, ketchup en ijsbergsla.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 540 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gehaktbal en zo

Homemade hamburgers

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ho­me­ma­de ham­bur­gers

1
1
  • 4 hamburgerbroodjes

Rooster de hamburgerbroodjes met de gesneden kant op de pan in enkele minuten lichtbruin.

2
2
  • 450 g mager rundergehakt
  • 1 el kraanwater
  • ½ tl zout
  • 1 el olie

Kneed de burgers van het rundergehakt met het water, wat peper en het zout. Bestrijk de burgers met de olie en gril ze aan elke kant 6 min.

3
3
  • 1 zoete ui
  • 1 el olie

Snijd de ui in ringen, hussel ze met de olie en wat zout. Rooster ze in en koekenpan in 15 min. licht krokant.

4
4
  • 1 vleestomaat
  • 4 blaadjes sla

Snijd de vleestomaat in plakken. Leg de hamburgers met de plakjes tomaat, enkele blaadjes sla en de uien op de broodjes. Steek er een prikker in.

combinatietip:

Serveer de burgers met frieten, ketchup en ijsbergsla.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.