Quesa­dil­la met ge­hakt

De Mexicaanse versie van onze Hollandse tosti. Wraps belegd met een kruidig gehaktmengsel.

(331)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht De Mexicaanse versie van onze Hollandse tosti. Wraps belegd met een kruidig gehaktmengsel. 4 personen
3 331

Ingrediënten

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 75 °C. Schep de zaadjes uit de tomaat en snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de bosui in ringetjes. Meng het gehakt met het paneermeel, de Mexicaanse kruiden, bosui, stukjes tomaat en breng op smaak met peper en zout. Zorg ervoor dat het kruimelig blijft.
  2. Bestrijk de helft van de tortilla's met de olie en leg deze met de oliekant naar beneden op een plank. Strooi de helft van de kaas op de tortilla's. Strooi het gehakt erop en strooi de rest van de kaas erop. Leg de andere tortilla's bovenop en druk het geheel aan. Bestrijk de tortilla dun met olie.
  3. Zet een ruime koekenpan op het vuur. Leg er een quesadilla in en leg een deksel (die kleiner is dan de pan!) op de quesadilla. Bak de quesadilla op een laag vuur ca. 8 min. Keer hem met behulp van de deksel en bak de andere kant ca. 5 min. Houd de quesadilla in de oven warm en bak de tweede quesadilla (of gebruik 2 koekenpannen en bak ze tegelijkertijd). Snijd de quesadillas elk in 4 stukken en verdeel ze over de borden.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 855 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gehaktbal en zo

Quesadilla met gehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Quesa­dil­la met ge­hakt

1
1

Verwarm de oven voor op 75 °C.

2
2
  • 1 vleestomaat
  • 3 bosuitjes

Schep de zaadjes uit de tomaat en snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de bosui in ringetjes.

3
3
  • 450 g mager rundergehakt
  • 2 el paneermeel
  • 2 tl Mexicaanse seasoningsmix

Meng het gehakt met het paneermeel, de Mexicaanse kruiden, bosui, stukjes tomaat en breng op smaak met peper en zout. Zorg ervoor dat het kruimelig blijft.

4
4
  • 2 tortillawraps
  • 1 el olijfolie
  • 50 g geraspte belegen kaas

Bestrijk de tortilla's met de olie en leg deze met de oliekant naar beneden op een plank. Strooi de kaas op de tortilla's.

5
5
  • 50 g geraspte belegen kaas

Strooi het gehakt erop en strooi de kaas erover.

6
6
  • 2 tortillawraps

Leg er een tortilla op en druk het geheel aan. Bestrijk de tortilla dun met olie.

7
7

Zet een ruime koekenpan op het vuur. Leg er een quesadilla in en leg een deksel (die kleiner is dan de pan!) op de quesadilla.

8
8

Bak de quesadilla op een laag vuur ca. 8 min. Keer hem met behulp van de deksel en bak de andere kant ca. 5 min.

9
9

Houd de quesadilla in de oven warm en bak de tweede quesadilla (of gebruik 2 koekenpannen en bak ze tegelijkertijd).

10
10

Snijd de quesadillas elk in 4 stukken en verdeel ze over de borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.