Prei­taart met mas­car­po­ne

De mascarpone geeft deze hartige taart een romige smaak.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 1.080 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(208)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De mascarpone geeft deze hartige taart een romige smaak. 4 personen
3 208

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 26 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC en laat het bladerdeeg ontdooien. Vet de quichevorm in en bekleed met het bladerdeeg.
  2. Snijd de prei in de lengte tot halverwege in en was ze onder stromend water. Snijd vervolgens de prei in ringen. Kook de prei 7 min. in water met zout. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten. Verhit de boter in een koekenpan en bak de champignons ca. 5 min.
  3. Klop de mascarpone los met de kookroom, kaas en het ei. Snijd de ham in blokjes. Voeg de prei, champignons en hamblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout. Schep het mengsel in de quichevorm en bak de preitaart in het midden van de hete oven in 40-45 min. goudbruin en gaar.

bereidingstip:

Je kunt de preitaart 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet afgedekt in de koelkast. Warm in ca. 20 min. in een voorverwarmde oven op 190 °C op. Koud is de preitaart ook lekker.

video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 1.080 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 81 g
    waarvan verzadigd 48 g
  • natrium 2.000 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Preitaart met mascarpone

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Prei­taart met mas­car­po­ne

1
1

Verwarm de oven voor op 220 ºC.

2
2
  • 6 plakjes roomboter bladerdeeg

Laat het bladerdeeg ontdooien.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo

02:21 min.

3
3
  • 2 g boter

Vet de quichevorm in en bekleed met het bladerdeeg.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

4
4
  • 5 preien

Snijd de prei in de lengte tot halverwege in en was ze onder stromend water. Snijd vervolgens de prei in ringen.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

5
5

Kook de prei 7 min. in water met zout.

6
6
  • 250 g champignons
  • 25 g boter

Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten. Verhit de boter in een koekenpan en bak de champignons ca. 5 min.

7
7
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml Boursin Cuisine knoflook & fijne kruiden
  • 175 g gemalen oude kaas 48+
  • 1 ei

Klop de mascarpone los met de kookroom, kaas en het ei.

8
8
  • 320 g schouderham

Snijd de ham in blokjes. Voeg de prei, champignons en hamblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout.

9
9

Schep het mengsel in de quichevorm en bak de preitaart in het midden van de hete oven in 40-45 min. goudbruin en gaar.

bereidingstip:

Je kunt de preitaart 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet afgedekt in de koelkast. Warm in ca. 20 min. in een voorverwarmde oven op 190 °C op. Koud is de preitaart ook lekker.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.