Prei­taart

(557)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 557

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • taartvorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Snijd de prei in ringen. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en verhit de boter in een braadpan. Fruit de prei en basilicum 3 min. Klop de eieren los met zout, peper, de kaas en creme freche.
  2. Vet de taartvorm in en bekleed met bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Verdeel de prei en ham over de bodem. Schenk het eimengsel erover. Strooi de de kaas erover.
  3. Leg de taart in het midden van de oven en bak in 25 min. lichtbruin. Eventueel laatste 5 minuten afdekken met aluminiumfolie.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 730 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 58 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2002 week 02-03

Preitaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Prei­taart

1
1

Verwarm de oven voor op 225 °C.

2
2
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 1 el boter
  • 500 g gesneden prei

Snijd de prei in ringen. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en verhit de boter in een braadpan.

3
3
  • 2 el gedroogde basilicum
  • 3 eieren
  • 50 g gemalen oude kaas 48+
  • 125 ml crème fraîche

Fruit de prei en basilicum 3 min. Klop de eieren los met zout, peper, de kaas en creme freche.

4
4
  • ½ pakje hamreepjes

Vet de taartvorm in en bekleed met bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Verdeel de prei en ham over de bodem.

5
5
  • 100 g gemalen oude kaas 48+

Schenk het eimengsel erover. Strooi de de kaas erover.

6
6

Leg de taart in het midden van de oven en bak in 25 min. lichtbruin. Eventueel laatste 5 minuten afdekken met aluminiumfolie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.