Sa­la­de met fo­rel & an­sjo­vis­dres­sing

(122)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht 2 personen
3 122

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vijzel

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maal de knoflook met het basilicum en de olie uit het ansjovisblikje fijn in de vijzel. Voeg de ansjovis toe en vijzel tot een egale massa. Schep in een kommetje en meng met de olijfolie en de azijn. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Snijd van de onderkant van de asperges het houtachtige uiteinde. Kook de asperges 5 min. Giet af, laat afkoelen en doe ze in een schaal. Voeg de veldsla en de rucola toe. Meng de dressing door de salade, verdeel de forel in stukken en leg op de salade.

Tip:

Verse basilicum is ook lekker door fruitsalade. Dat geeft een extra fris en kruidig accent.

video

Vij­ze­len

Instructievideo - 01:06 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.