La­sag­ne met ver­se en ge­rook­te zalm

Tomaat, pesto, romige carbonarasaus en twee soorten zalm: op en top Italië.

(645)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Tomaat, pesto, romige carbonarasaus en twee soorten zalm: op en top Italië. 4 personen
4 645

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Snijd de tomaten in stukjes en voeg toe. Bak 10 min. op laag vuur. Roer de pesto door de tomatensaus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de carbonarasaus los met het water.
  2. Vet de ovenschaal in met olie. Bedek de bodem van de ovenschaal achtereenvolgens met ¼ van de lasagnebladen, ⅓ van de tomatensaus en de helft van de gerookte zalm. Bestrijk de gerookte zalm met ¼ van de carbonarasaus en dek af met ¼ van de lasagnebladen. Verdeel hier ⅓ van de tomatensaus over. Snijd de zalmfilet in dunne plakjes en verdeel deze erover. Bestrijk de zalmfilet met ¼ van de carbonarasaus en dek af met ¼ van de lasagnebladen.
  3. Verdeel hier de rest van de tomatensaus en de rest van de gerookte zalm over. Bestrijk de gerookte zalm met ¼ van de carbonarasaus en dek af met de rest van de lasagnebladen.
  4. Verdeel hier de rest van de carbonarasaus over en bestrooi met de kaas. Bak de lasagne ca. 35 min. in het midden van de oven.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 880 kcal
  • eiwit 50 g
  • koolhydraten 77 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.280 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Lasagne met verse en gerookte zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne met ver­se en ge­rook­te zalm

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 1 ui
  • 1 el olijfolie

Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 750 g romatomaten
  • 4 el rode pesto

Snijd de tomaten in stukjes en voeg toe. Bak 10 min. op laag vuur. Roer de pesto door de tomatensaus en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 225 g pastasaus carbonara
  • 4 el kraanwater

Roer de carbonarasaus los met het water.

5
5
  • 2 el olijfolie
  • 3 verse lasagnebladen
  • 100 g gerookte zalm

Vet de ovenschaal in met olie. Bedek de bodem van de ovenschaal achtereenvolgens met de lasagnebladen, ⅓ van de tomatensaus en de gerookte zalm.

6
6
  • 3 verse lasagnebladen
  • 250 g zalmfilet

Bestrijk de gerookte zalm met een ¼ van de carbonarasaus en dek af met de lasagnebladen. Verdeel hier ⅓ van de tomatensaus over. Snijd de zalmfilet in dunne plakjes en verdeel deze erover.

7
7
  • 3 verse lasagnebladen

Bestrijk de zalmfilet met een ¼ van de carbonarasaus en dek af met de lasagnebladen.

8
8
  • 100 g gerookte zalm

Verdeel hier de rest van de tomatensaus en de rest van de gerookte zalm over.

9
9
  • 3 verse lasagnebladen

Bestrijk de gerookte zalm met een ¼ van de carbonarasaus en dek af met de rest van de lasagnebladen.

10
10
  • 75 g pizzakaas

Verdeel hier de rest van de carbonarasaus over en bestrooi met de kaas. Bak de lasagne ca. 35 min. in het midden van de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.