La­sag­ne met ri­cot­ta, spi­na­zie en ge­rook­te zalm

Sla de klassieke bechamelsaus in lasagne over en gebruik ricotta: een romige kaas met een lichte kaassmaak.

(1.141)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Sla de klassieke bechamelsaus in lasagne over en gebruik ricotta: een romige kaas met een lichte kaassmaak. 4 personen
3 1141

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Verhit de olie in een wok en fruit de ui 2-3 min. zachtjes. Schep de spinazie er in delen door en laat op hoog vuur slinken. Druk de spinazie met een spatel tegen de wand van de wok en schep of giet het overtollige vocht uit de wok. Schep de helft van de ricotta en de helft van de geraspte kaas door de spinazie. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel de zalm in stukjes.
  2. Maak in de ovenschaal lagen van 3-4 lasagnebladen, spinazie en zalm. Eindig met lasagne. Klop de rest van de ricotta los met de melk, peper, zout en nootmuskaat en strijk dit mengsel over de laatste lasagnelaag uit.
  3. Snijd de tomaten in plakjes, leg op de lasagne en bestrooien met peper. Strooi de rest van de kaas over de schotel. Laat afkoelen. Dek de schaal af met vershoudfolie en zet tot gebruik (maar minstens 1 uur) in de koelkast. Verwarm 30 min. van tevoren de oven voor op 175 °C. Verwijder de folie en zet de ovenschaal op een rooster in het midden van de oven en bak de lasagne in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

bereidingstip:

Als je verse lasagnebladen gebruikt, is het niet nodig om de lasagne eerst een uur in de koelkast te zetten.

video

Ro­mi­ge spi­na­zie­la­sag­ne ma­ken

Kookles interactief - 00:44 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 750 kcal
  • eiwit 50 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.025 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Lasagne met ricotta, spinazie en gerookte zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne met ri­cot­ta, spi­na­zie en ge­rook­te zalm

1
1
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie

Snipper de ui. Verhit de olie in een wok en fruit de ui 2-3 min. zachtjes.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 600 g bladspinazie

Schep de spinazie er in delen door en laat op hoog vuur slinken.

3
3

Druk de spinazie met een spatel tegen de wand van de wok en schep of giet het overtollige vocht uit de wok.

4
4
  • 125 g ricotta
  • 37½ g geraspte oude kaas

Schep de ricotta en de geraspte kaas door de spinazie.

5
5
  • 1 tl nootmuskaat
  • 2 schalen warmgerookte zalmsteaks

Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel de zalm in stukjes.

6
6
  • 12 lasagnebladen

Maak in de ovenschaal lagen van 3-4 lasagnebladen, spinazie en zalm. Eindig met lasagne.

7
7
  • 125 g ricotta
  • 100 ml melk

Klop de rest van de ricotta los met de melk, peper, zout en nootmuskaat en strijk dit mengsel over de laatste lasagnelaag uit.

8
8
  • 37½ g geraspte oude kaas
  • 2 tomaten

Snijd de tomaten in plakjes, leg op de lasagne en bestrooien met peper. Strooi de kaas over de schotel.

9
9

Laat afkoelen. Dek de schaal af met vershoudfolie en zet tot gebruik (maar minstens 1 uur) in de koelkast.

10
10

Verwarm 30 min. van tevoren de oven voor op 175 °C.

11
11

Verwijder de folie en zet de ovenschaal op een rooster in het midden van de oven en bak de lasagne in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

bereidingstip:

Als je verse lasagnebladen gebruikt, is het niet nodig om de lasagne eerst een uur in de koelkast te zetten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.