Spa­ghet­ti met bief­stuk en ru­co­la

Zo klaar! Lekker met een salade van kerstomaatjes.

(199)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Zo klaar! Lekker met een salade van kerstomaatjes. 4 personen
3 199

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pers de knoflook. Meng in een kom de balsamicoazijn met de knoflook en naar smaak zout en peper door elkaar. Snijd de biefstukken in plakjes en schep ze door de marinade. Marineer ze 10 min. op kamertemperatuur. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een koekenpan en bak de plakjes biefstuk al omscheppend bruin en in 3 min. rosé. Schep de tapenade door de biefstuk. Schep enkele eetlepels kookvocht van de pasta in een kommetje. Giet de spaghetti af en doe de pasta terug in de pan. Schep de biefstuk en de 3/4 deel van de rucola door de pasta.
  2. Voeg als het gerecht iets te droog is, wat van het apart gehouden kookvocht toe. Breng het gerecht op smaak met peper en eventueel en verdeel het over diepe warme borden. Leg op elk bord een toef van de achtergehouden rucola. Rasp de parmezaanse kaas. en serveer die erbij. Lekker met een salade van kerstomaatjes met basilicum en citroenolie.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 405 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: PastaMama

Spaghetti met biefstuk en rucola

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met bief­stuk en ru­co­la

1
1
  • 1½ el balsamicoazijn
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g biefstukken

Pers de knoflook. Meng in een kom de balsamicoazijn met de knoflook en naar smaak zout en peper door elkaar. Snijd de biefstukken in plakjes en schep ze door de marinade. Marineer ze 10 min. op kamertemperatuur.

2
2
  • 300 g spaghetti
  • 3 el olie
  • 3 el groene olijventapenade

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een koekenpan en bak de plakjes biefstuk al omscheppend bruin en in 3 min. rosé. Schep de tapenade door de biefstuk.

3
3
  • 75 g rucola

Schep enkele eetlepels kookvocht van de pasta in een kommetje. Giet de spaghetti af en doe de pasta terug in de pan. Schep de biefstuk en de 3/4 deel van de rucola door de pasta.

4
4

Voeg als het gerecht iets te droog is, wat van het apart gehouden kookvocht toe. Breng het gerecht op smaak met peper en eventueel en verdeel het over diepe warme borden.

5
5
  • 75 g Parmezaanse kaas

Leg op elk bord een toef van de achtergehouden rucola. Rasp de parmezaanse kaas. en serveer die erbij. Lekker met een salade van kerstomaatjes met basilicum en citroenolie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.