Bief­stuk ta­gli­a­ta

De kracht van eenvoud: biefstuk met Parmezaanse kaas en een friskruidige dressing.

(204)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht De kracht van eenvoud: biefstuk met Parmezaanse kaas en een friskruidige dressing. 4 personen
3 204

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit 3 el olie en bak het vlees 6 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Neem de biefstukken uit de pan en laat 5 min. rusten op een bord onder aluminiumfolie of een deksel.
  2. Schenk ondertussen het bakvet uit de pan en verhit de rest van de olie in dezelfde pan. Voeg de takjes rozemarijn toe. Kneus de tenen knoflook met het lemmet van een mes. Voeg toe aan de olie.
  3. Rasp de gele schil van de citroen en voeg toe. Pers de vrucht uit en voeg de helft van het sap toe. Schenk de warme dressing door een metalen zeef (een plastic zeef zou door de warmte kunnen smelten).
  4. Snijd het vlees in plakjes van ½ cm en besprenkel met de helft van de dressing. Meng de andere helft van de dressing door de rucola en leg deze op de biefstuk. Schaaf de kaas erover.

Tip:

Lekker met een tomatensalade en brood

video

Bief­stuk met pe­per­saus ma­ken

Kookles - 04:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 445 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Biefstuk tagliata

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bief­stuk ta­gli­a­ta

1
1
  • 4 biefstukken
  • 3 el olijfolie

Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de olie en bak het vlees 6 min. op hoog vuur. Keer halverwege.

Biefstuk met pepersaus maken

Instructievideo

04:54 min.

2
2

Neem de biefstukken uit de pan en laat 5 min. rusten op een bord onder aluminiumfolie of een deksel.

3
3
  • 3 el olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn

Schenk ondertussen het bakvet uit de pan en verhit de olie in dezelfde pan. Voeg de takjes rozemarijn toe.

4
4
  • 3 tenen knoflook
  • 1 citroen

Kneus de tenen knoflook met het lemmet van een mes. Voeg toe aan de olie. Rasp de gele schil van de citroen en voeg toe.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

5
5

Pers de vrucht uit en voeg de helft van het sap toe. Schenk de warme dressing door een metalen zeef (een plastic zeef zou door de warmte kunnen smelten).

6
6

Snijd het vlees in plakjes van ½ cm en besprenkel met de helft van de dressing.

7
7
  • 40 g rucola

Meng de andere helft van de dressing door de rucola en leg deze op de biefstuk.

8
8
  • 50 g Parmezaanse kaas

Schaaf de kaas erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.