Bief­stuk ta­gli­a­ta

Een snel en lekker hoofdgerecht? Niet langer zoeken! Deze salade maak je in slechts 15 minuten. En lekker dat-ie smaakt!

(469)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een snel en lekker hoofdgerecht? Niet langer zoeken! Deze salade maak je in slechts 15 minuten. En lekker dat-ie smaakt! 4 personen
3 469

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de helft van de olie en bak het vlees 6 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten op een bord onder aluminiumfolie of een deksel.
  2. Schenk het bakvet uit de pan en verhit de rest van de olie in dezelfde pan. Voeg de takjes rozemarijn toe. Plet de tenen knoflook onder het lemmet van een mes. Voeg toe aan de olie. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en voeg toe. Pers de vrucht uit en voeg de helft van het sap toe. Schenk de dressing door een metalen zeef (een plastic zeef zou door de warmte kunnen smelten).
  3. Snijd het vlees in plakjes van ½ cm en besprenkel met de helft van de dressing. Meng de andere helft van de dressing door de rucola en leg deze op de biefstuk. Schaaf de kaas erover.

variatietip:

Rozemarijn is ook lekker over geroosterde aardappeltjes.

combinatietip:

Lekker met: broccoli, pasta of ciabatta

video

Bief­stuk met pe­per­saus ma­ken

Kookles - 04:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 305 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 180 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Biefstuk tagliata

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bief­stuk ta­gli­a­ta

1
1
  • 2 schalen premium biefstukken
  • 3 el olijfolie

Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de olie en bak het vlees 6 min. op hoog vuur. Keer halverwege.

2
2

Neem uit de pan en laat 5 min. rusten op een bord onder aluminiumfolie of een deksel.

3
3
  • 3 el olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn

Schenk het bakvet uit de pan en verhit de olie in dezelfde pan. Voeg de takjes rozemarijn toe.

4
4
  • 3 tenen knoflook
  • 1 citroen

Plet de tenen knoflook onder het lemmet van een mes. Voeg toe aan de olie. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en voeg toe.

5
5

Pers de vrucht uit en voeg de helft van het sap toe. Schenk de dressing door een metalen zeef (een plastic zeef zou door de warmte kunnen smelten).

6
6

Snijd het vlees in plakjes van ½ cm en besprenkel met de helft van de dressing.

7
7
  • 40 g rucola
  • 50 g Parmezaanse kaas

Meng de andere helft van de dressing door de rucola en leg deze op de biefstuk. Schaaf de kaas erover.

variatietip:

Rozemarijn is ook lekker over geroosterde aardappeltjes.

combinatietip:

Lekker met: broccoli, pasta of ciabatta

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.