Frit­ta­ta met dop­erw­ten en gei­ten­kaas

  • borrelhapje
  • 6 personen
  • 210 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans borrelhapje 6 personen
3 34

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailprikkers, langwerpige of ronde taartvorm van glas of aardewerk, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Klop in een kom de eieren met room en munt los. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  2. Strooi de doperwten over de bodem van de vorm en schenk het eimengsel erover. Snijd de geitenkaas in dunne plakjes en leg ze in de vorm.
  3. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de frittata in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Snijd de frittata in kleine puntjes.

Tip:

Varieer met kaas. Probeer ook eens gorgonzola of brie. Steek olijven op een cocktailprikker en steek ze in de frittata. Puntjes frittata zijn het lekkerst lauwwarm of op kamertemperatuur.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: OvenOpen

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.