Snel­le stoof­scho­tel

(57)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 57

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook in plakjes. Meng de biefstukpuntjes met de azijn, knoflook en de kruidenmix en laat 15 min. marineren. Verhit ⅔ van de olie in een wok en ontdooi en verwarm de groente, in twee delen, ca. 5 min. op hoog vuur. Schep alle groente in de wok en voeg de tomatenblokjes toe. Stoof 5 min. op laag vuur en breng op smaak met peper.
  2. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat de biefstukpuntjes uitlekken in een vergiet en vang de marinade op. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de biefstukpuntjes in ca. 5 min. bruin. Schep ze met de marinade bij de groente in de wok en warm op hoog vuur nog even door. Verdeel de penne over borden en schep de groentesaus met de biefstuk erop.

combinatietip:

Serveer er Parmigiano Reggiano flakes (bakje 100 g) bij.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 52-01

Snelle stoofschotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le stoof­scho­tel

1
1
  • 1 teen knoflook
  • 300 g biefstukpuntjes
  • 2 el rodewijnazijn
  • 1 el cajun kruidenmix

Snijd de knoflook in plakjes. Meng de biefstukpuntjes met de azijn, knoflook en de kruidenmix en laat 15 min. marineren.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 750 g Italiaanse wokgroente

Verhit de olie in een wok en ontdooi en verwarm de groente, in twee delen, ca. 5 min. op hoog vuur.

3
3
  • 400 g tomatenblokjes

Schep alle groente in de wok en voeg de tomatenblokjes toe. Stoof 5 min. op laag vuur en breng op smaak met peper.

4
4
  • 300 g penne

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat de biefstukpuntjes uitlekken in een vergiet en vang de marinade op.

5
5
  • 1 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de biefstukpuntjes in ca. 5 min. bruin.

6
6

Schep ze met de marinade bij de groente in de wok en warm op hoog vuur nog even door.

7
7

Verdeel de penne over borden en schep de groentesaus met de biefstuk erop.

combinatietip:

Serveer er Parmigiano Reggiano flakes (bakje 100 g) bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.