Saf­fraan­kip­pe­tje met ro­zij­nen

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 260 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 11

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 ovenbestendige minibraadpannetjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven op 150 °C. Strooi 1 el zout in een kommetje. Wrijf de saffraandraadjes tussen duim en wijsvinger boven het zout tot poeder. Roer de kaneel erdoor.
  2. Snijd de kipdijfilets elk in 3 stukken en bestrooi ze met het saffraanzout en peper. Schep in een kom het vlees met honing, rozijnen en pijnboompitten door elkaar. Verdeel dit over de 4 pannetjes.
  3. Snijd van de citroen 8 dunne plakjes en leg in elk pannetje 2 plakjes. Schenk in elk pannetje 100 ml kokend water. Leg de deksels op de pannetjes of dek ze af met aluminiumfolie.
  4. Zet de pannetjes op het rooster in het midden van de oven en stoof de kip in ca. 45 min. gaar. Lekker met couscous en gegrilde aubergine.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 6 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: OvenOpen

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.