La­zy la­sag­ne van knol­sel­de­rij en pom­poen

Een lasagne waar helemaal geen pasta aan te pas komt. De groenten kunnen die rol héél goed overnemen.

(69)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een lasagne waar helemaal geen pasta aan te pas komt. De groenten kunnen die rol héél goed overnemen. 4 personen
3 69

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • rechthoekige ovenschaal (inh. 1.5l)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de knolselderij en de pompoen. Schep met een lepel de pitten uit de pompoen. Snijd de pompoen en knolselderij in plakken van 1/2 cm dik. Bestrooi de knolselderij en pompoen met peper en zout. Halveer de preien in de lengte, spoel het zand eruit en snijd in stukken even lang als de schaal.
  2. Vet de ovenschaal in. Leg de helft van de knolselderij in de ovenschaal. Leg hierop de helft van de pompoen en daarop de helft van het spek. Verdeel alle prei over het spek, dek de prei vervolgens af met de overgebleven plakjes spek. Eindig met de rest van de knolselderij en pompoen.
  3. Roer in een maatbeker de room met melk en breng op smaak met peper en zout. Schenk het roommengsel over de lasagne en dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak het gerecht ca. 30 minuten. Verwijder het folie en bak het gerecht in nog 15 min. gaar en lichtbruin. 5. Serveer de grana padano erbij.

combinatietip:

Lekker met aardappelpuree

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 410 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: OvenOpen

Lazy lasagne van knolselderij en pompoen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­zy la­sag­ne van knol­sel­de­rij en pom­poen

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 300 g knolselderij
  • 300 g pompoen

Schil de knolselderij en de pompoen. Schep met een lepel de pitten uit de pompoen. Snijd de pompoen en knolselderij in plakken van 1/2 cm dik.

3
3
  • 2 dunne preien

Bestrooi de knolselderij en pompoen met peper en zout. Halveer de preien in de lengte, spoel het zand eruit en snijd in stukken even lang als de schaal.

4
4
  • 50 g katenspek

Vet de ovenschaal in. Leg de helft van de knolselderij in de ovenschaal. Leg hierop de helft van de pompoen en daarop het spek.

5
5
  • 50 g katenspek

Verdeel alle prei over het spek, dek de prei vervolgens af met de plakjes spek. Eindig met de rest van de knolselderij en pompoen.

6
6
  • 200 ml slagroom
  • 200 ml volle melk

Roer in een maatbeker de room met melk en breng op smaak met peper en zout. Schenk het roommengsel over de lasagne en dek de schaal af met aluminiumfolie.

7
7

Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak het gerecht ca. 30 minuten.

8
8
  • 100 g Grana Padano, snippers

Verwijder het folie en bak het gerecht in nog 15 min. gaar en lichtbruin. 5. Serveer de grana padano erbij.

combinatietip:

Lekker met aardappelpuree

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.