Gra­tin van wor­tels en prei

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 575 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(46)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 46

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 225 °C. Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de prei in de lengte, zodat ze even lang zijn als de wortels. Was ze goed. Kook de stukken prei 5 min. voor, halveer ze dan ook nog overlangs. Halveer de wortels in de lengte. Kook de wortels en prei samen 5 minuten. Giet de fusilli af en schep de pasta in de ovenschaal. Giet de groenten af. Leg de wortels en prei om en om op de pasta. Bereid de bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk en roer de kaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Schenk de saus gelijkmatig over de groenten in de ovenschaal. Schuif de schaal op het rooster midden in de oven en laat de saus goudbruin kleuren in 15 minuten. Serveer het gerecht in 4 diepe borden.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 78 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 32-33

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.