Ita­li­aan­se kip in bak­pa­pier

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 330 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(123)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 123

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg 4 stukken bakpapier van 40 x 40 cm naast elkaar op het werkvlak. Rasp de gele schil dun van de citroen en pers de vrucht uit.
  2. Snijd de courgette in dunne plakjes, vermeng ze met wat zout, peper en de geraspte citroenschil. Verdeel de courgette over het midden van de stukken bakpapier.
  3. Snijd de kipfilets schuin in vier gelijke plakken, bestrooi ze met zout en peper en leg ze op de courgette. Verdeel de tomaatjes en de olijven over de kip en schep er 1 el pesto op. Druppel wat citroensap over de kip.
  4. Sla het bakpapier over de vulling en rol de randen naar boven toe op. Leg de pakketjes naast elkaar op een bakplaat. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en laat de kip en groenten in 20 min. gaar worden. Leg de pakketjes elk op een bord. Maak ze aan tafel open. Lekker met gnocchi.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: HipKip

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.