Kip­spies­jes met gaz­pa­cho

Leuk voorgerecht: klassieke Spaanse soep met basilicumyoghurt én gegrilde kip.

(51)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans voorgerecht Leuk voorgerecht: klassieke Spaanse soep met basilicumyoghurt én gegrilde kip. 6 personen
3 51

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer
  • 12 satéstokjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de paprika in stukken en snijd de basilicum grof. Pureer de tomaten en paprika met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg 3/4 van de olie, azijn, zout en peper toe. Laat de soep, afgedekt, in de koelkast goed koud worden. Pureer met de staafmixer de basilicum en de yoghurt fijn. Laat de yoghurt ook goed koud worden.
  2. Verhit de grillpan op hoog vuur goed voor. Snijd iedere kipfilet in 3 repen en rijg de repen filet op geweekte satéstokjes. Bestrijk ze met de rest van de olie en bestrooi ze met zout en peper. Gril de spiesjes in ca. 6 min. in de grillpan goudbruin.
  3. Schenk de gazpacho in de glaasjes en schep de basilicumyoghurt erop. Leg 1 kipspiesje op ieder glas en serveer de resterende spiesjes erbij.

Tip:

Nog lekkerder: maak de gazpacho de dag van tevoren dan kunnen alle smaken goed intrekken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 170 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: HipKip

Kipspiesjes met gazpacho

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­spies­jes met gaz­pa­cho

1
1
  • 1 rode paprika
  • 4 el basilicum
  • 500 g trostomaten

Snijd de paprika in stukken en snijd de basilicum grof. Pureer de tomaten en paprika met de staafmixer tot een gladde soep.

2
2
  • 3 el olijfolie knoflook/chilipeper
  • 1 el witte balsamicoazijn

Voeg de olie, azijn, zout en peper toe. Laat de soep, afgedekt, in de koelkast goed koud worden.

3
3
  • 4 el Griekse yoghurt

Pureer met de staafmixer de basilicum en de yoghurt fijn. Laat de yoghurt ook goed koud worden.

4
4
  • 4 kipfilet à la minute

Verhit de grillpan op hoog vuur goed voor. Snijd iedere kipfilet in 3 repen en rijg de repen filet op geweekte satéstokjes.

5
5
  • 1 el olijfolie knoflook/chilipeper

Bestrijk ze met de olie en bestrooi ze met zout en peper. Gril de spiesjes in ca. 6 min. in de grillpan goudbruin.

6
6

Schenk de gazpacho in de glaasjes en schep de basilicumyoghurt erop. Leg 1 kipspiesje op ieder glas en serveer de resterende spiesjes erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.