Tui­n­erw­ten­cous­cous

(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 52

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de couscous in een schaal met de komijn, het paprikapoeder, de bevroren tuinerwten en 3 tl zout. Schenk het kokende water erbij. Roer door en laat 10 min. wellen.
  2. Verhit ondertussen 1/3 van de olie in een koekenpan en bak de saucijzen in 15 min. gaar en bruin.
  3. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp, het sap en de rest van de olie toe aan de couscous. Meng de paprika erdoor en verdeel de couscous over de borden. Serveer met de saucijzen.

Tip:

Een dagje zonder vlees? Laat de kipsaucijzen achterwege en verkruimel 200 g witte kaas over de couscous.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 765 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 77 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Tuinerwtencouscous

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tui­n­erw­ten­cous­cous

1
1
  • 300 g couscous
  • 2 tl gemalen komijn (djinten)
  • 3 tl paprikapoeder
  • 450 g tuinerwten
  • 500 ml kokend water

Doe de couscous in een schaal met de komijn, het paprikapoeder, de bevroren tuinerwten en 3 tl zout. Schenk er kokend water bij.

2
2

Roer door en laat 10 min. wellen.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 4 kipsaucijzen

Verhit de olie in een koekenpan en bak de saucijzen in 15 min. gaar en bruin.

4
4
  • 1 citroen
  • 4 el olijfolie

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp, het sap en de olie toe aan de couscous.

5
5
  • 2 rode paprika's

Snijd de rode paprika in stukjes en meng door de couscous. Verdeel de couscous over 4 borden. Serveer met de saucijzen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.