Cous­cous­sa­la­de met run­der­spie­sen

Steek de barbecue maar alvast aan, deze gekruide spiesen kunnen niet wachten!

(69)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Steek de barbecue maar alvast aan, deze gekruide spiesen kunnen niet wachten! 4 personen
3 69

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue
  • 8 satéprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Halveer de tomaten. Snijd de biefstuk in dunne plakjes. Meng de komijn, kerriepoeder en paprikapoeder. Voeg de olie, de biefstuk en peper en zout toe. Marineer het vlees 10 min.
  2. Snijd de abrikozen in stukjes. Doe de couscous in een ruime schaal. Voeg het zout, de abrikozen, bevroren tuinerwten en de rest van de komijn, kerriepoeder en paprikapoeder toe. Schenk het kokende water erover, meng door elkaar en laat 7 min. staan. Snijd de helft van de gegrilde paprika’s in kleine stukjes. Snijd de rest in lange repen. Voeg de kleine stukjes toe aan de couscous. Rijg het vlees en de grote stukken paprika zigzaggend en om en om aan de satéprikkers. Rasp de gele schil van de citroen boven de couscous. Pers de vrucht uit en voeg het sap toe aan de couscous.
  3. Snijd de blaadjes van de munt in reepjes. Schep de olie, de tomaten en munt door de couscous. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Gril ca. 6 min. op de barbecue. Serveer de couscous lauw of koud met de runderspiesen.

Tip:

Voor een vegetarisch gerecht kun je de biefstuk vervangen door in stukken gesneden tofu.

Tip:

Je kunt de couscoussalade een paar uur van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 770 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 98 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Couscoussalade met runderspiesen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous­sa­la­de met run­der­spie­sen

1

Steek de barbecue aan.

2
  • 250 g cherrytomaten

Halveer de tomaten.

3
  • 300 g biefstukken

Snijd de biefstuk in dunne plakjes.

4
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 el olijfolie

Meng de komijn, kerriepoeder en paprikapoeder. Voeg de olie, de biefstuk en peper en zout toe. Marineer het vlees 10 min.

5
  • 200 g gedroogde abrikozen zonder pit

Snijd de abrikozen in stukjes.

6
  • 300 g couscous
  • 2 tl zout
  • 300 g extra fijne tuinerwten
  • 2 tl gemalen komijn (djinten)
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 tl paprikapoeder

Doe de couscous in een ruime schaal. Voeg het zout, de abrikozen, bevroren tuinerwten, komijn, kerriepoeder en paprikapoeder toe.

7
  • 500 ml kokend water

Schenk het kokende water erover, meng door elkaar en laat 7 min. staan.

8
  • 295 g gegrilde rode paprika's

Snijd de helft van de gegrilde paprika’s in kleine stukjes. Snijd de rest in lange repen. Voeg de kleine stukjes toe aan de couscous.

9

Rijg het vlees en de grote stukken paprika zigzaggend en om en om aan de satéprikkers.

10
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de citroen boven de couscous. Pers de vrucht uit en voeg het sap toe aan de couscous.

11
  • 15 g munt

Snijd de blaadjes van de munt in reepjes.

12
  • 4 el olijfolie

Schep de olie, de tomaten en munt door de couscous. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

13

Gril ca. 6 min. op de barbecue. Serveer de couscous lauw of koud met de runderspiesen. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.