Cous­cous met ge­stoof­de pa­pri­ka en gar­na­len

Fluweelzacht meets pittig: dit is een gerecht van uitersten.

(68)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Fluweelzacht meets pittig: dit is een gerecht van uitersten. 4 personen
2 68

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in dunne reepjes. Snijd de uien in dunne halve ringen. Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak de paprika en ui 3 min. op middelhoog vuur. Zet het vuur laag en voeg 2 el azijn, de honing en het kraanwater toe. Laat 15 min. zachtjes stoven.
  2. Doe de couscous in een schaal samen met de geelwortel, komijn en zout naar smaak. Schenk er het kokende water over, roer door en laat 5 min. staan. Roer de couscous los met een vork. Breng op smaak met de rest van de olie en azijn.
  3. Voeg de gestoofde paprika en ui en de garnalen toe.

kookstaptip:

Lekker met grofgehakte koriander.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 460 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Couscous met gestoofde paprika en garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous met ge­stoof­de pa­pri­ka en gar­na­len

1
  • 2 rode paprika's
  • 2 uien

Maak de paprika’s schoon en snijd ze in dunne reepjes. Snijd de uien in dunne halve ringen.

2
  • 3 el olijfolie voor pizza

Verhit de olie in een koekenpan en bak de paprika en ui 3 min. op middelhoog vuur.

3
  • 2 el rodewijnazijn
  • 1 el honing
  • 50 ml kraanwater

Zet het vuur laag en voeg de azijn, honing en het water toe. Laat 15 min. zachtjes stoven.

4
  • 250 g couscous
  • 1 el gemalen geelwortel (kurkuma)
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 250 ml kokend water

Doe de couscous in een schaal samen met de geelwortel, komijn en eventueel zout. Schenk er het kokende water over, roer door en laat 5 min. staan.

5
  • 2 el olijfolie voor pizza
  • 1 el rodewijnazijn

Roer de couscous los met een vork. Breng op smaak met de olie en azijn.

6
  • 150 g roze garnalen

Voeg de gestoofde paprika en ui en de garnalen toe. Lekker!

kookstaptip:

Lekker met grofgehakte koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.