Spaan­se erw­ten­soep

Metamorfose van kant-en-klare erwtensoep. Het zuidelijke accent: chorizo!

(65)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht Metamorfose van kant-en-klare erwtensoep. Het zuidelijke accent: chorizo! 4 personen
3 65

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bak het brood volgens de aanwijzingen op de verpakking af. Snijd de chorizoworst in schuine plakken. Snijd de ui in halve ringen. Maak de prei schoon en snijd de prei in halve ringen. Snijd de peterselie fijn.
  2. Verhit de olie in een soeppan en bak de chorizo in 5 min. knapperig. Neem uit de pan en bak de ui in het achtergebleven bakvet 5 min. Voeg de prei toe en bak 3 min. mee.
  3. Schenk de erwtensoep erbij en breng aan de kook. Voeg als de soep kookt de chorizo toe en warm 1 min. mee. Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met het paprikapoeder en de peterselie. Serveer met het brood.

bereidingstip:

Je kunt de soep een dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast of vriezer.

video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 705 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.935 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Spaanse erwtensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spaan­se erw­ten­soep

1
1
  • 1 meergranen boulogne stokbrood

Bak het brood volgens de aanwijzingen op de verpakking af.

2
2
  • 250 g chorizo (worst)
  • 2 g uien

Snijd de chorizoworst in schuine plakken. Snijd de ui in halve ringen.

3
3
  • 1 prei
  • 2 el peterselie

Maak de prei schoon en snijd in halve ringen. Snijd de peterselie fijn.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

4
4
  • 3 el olijfolie

Verhit de olie in een soeppan en bak de chorizo in 5 min. knapperig. Neem uit de pan en bak de ui in het achtergebleven bakvet 5 min.

5
5

Voeg de prei toe en bak 3 min. mee.

6
6
  • 800 ml erwtensoep extra gevuld

Schenk de erwtensoep erbij en breng aan de kook. Voeg als de soep kookt de chorizo toe en warm 1 min. mee.

7
7
  • 1 tl paprikapoeder

Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met het paprikapoeder en de peterselie. Serveer met het brood.

bereidingstip:

Je kunt de soep een dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast of vriezer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.