Oven­fri­tes

  • bijgerecht
  • 2 personen
  • 410 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 35 min. wachten
(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 2 personen
3 31

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de knolselderij en de aardappelen en snijd ze in lange, dunne frites van max. 1 cm dik. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met de olie. Bestrooi vervolgens met de tijm en het zeezout. Bak de frites in ca. 35 min. goudgeel en gaar.

Tip:

U kunt de ovenfrites een paar uur van tevoren bereiden. Bak ze dan niet helemaal af, maar neem ze 5 min. voor tijd uit de oven. Zet ze 10 min. voor serveren in een voorverwarmde oven op 200 °C.

Tip:

U kunt de andere helft van de knolselderij gebruiken in de groentegratin (recept elders op ah.nl/recepten). Of zoek daar voor een ander recept met knolselderij.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 30 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.