Kip Par­me­zaan

Bij dit ovengerecht met kip, knoflook, basilicum en twee soorten kaas smelt je weg...

(624)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Bij dit ovengerecht met kip, knoflook, basilicum en twee soorten kaas smelt je weg... 4 personen
3 624

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC.
  2. Pers de knoflook uit. Vet de bodem van de overschaal in met de olie en knoflook en bestrooi met peper. Leg de kipfilets in de schaal en schenk de tomatensaus erover. Zorg dat de kip helemaal bedekt is met de saus. Verdeel de fijngesneden basilicum erover. Verdeel de helft van de mozzarella en de helft van de Parmezaanse kaas over de saus. Verdeel de croutons en de rest van de mozzarella en Parmezaanse kaas.
  3. Bak de kip in ca. 45 min. in het midden van de oven gaar en goudbruin. Dek de schaal af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in een voorverwarmde oven op 200° C.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 66 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.455 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Kip Parmezaan

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip Par­me­zaan

1
1

Verwarm de oven voor op 220 ºC.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie

Pers de knoflook uit. Vet de bodem van de overschaal in met de olie en knoflook en bestrooi met peper.

3
3
  • 4 kipfilet
  • 690 ml sugo tradizionale

Leg de kipfilets in de schaal en schenk de tomatensaus erover. Zorg dat de kip helemaal bedekt is met de saus.

4
4
  • 15 g basilicum

Verdeel de fijngesneden basilicum erover.

5
5
  • 125 g mozzarella
  • 50 g Parmezaanse kaas

Verdeel de mozzarella en de Parmezaanse kaas over de saus.

6
6
  • 40 g salade croutons knoflooksmaak
  • 125 g mozzarella
  • 50 g Parmezaanse kaas

Verdeel de croutons en de rest van de mozzarella en Parmezaanse kaas.

7
7

Bak de kip in ca. 45 min. in het midden van de oven gaar en goudbruin. Dek de schaal af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in een voorverwarmde oven op 200° C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.