Ri­ga­to­ni met rund­vlees

In de winter eten ze in Italië pasta op deze manier: met urenlang gemarineerd vlees en seizoensgroenten.

(395)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht In de winter eten ze in Italië pasta op deze manier: met urenlang gemarineerd vlees en seizoensgroenten. 4 personen
4 395

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn, snipper de ui, snijd de winterpeen in kleine blokjes en de bleekselderij in plakjes. Snijd de riblappen in blokjes van 2 cm, doe ze in een schaal, schenk de wijn erbij. Voeg 2/3 van de knoflook, de helft van de salie, de helft van de rozemarijn en 1/3 van de ui toe. Laat afgedekt in de koelkast minimaal 2 1/2 uur marineren. Neem vervolgens uit de koelkast en laat in ca. 30 min. op kamertemperatuur komen.
  2. Neem het vlees uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees rondom in ca. 6 min. bruin. Neem uit de pan en houd warm onder een deksel of aluminiumfolie. Snijd de pancetta fijn en bak 4 min. in het braadvocht. Voeg de rest van de ui en de knoflook toe en bak 5 min. mee. Voeg vervolgens de wortel, de bleekselderij, de rest van de salie en de rozemarijn toe en bak 10 min. mee.
  3. Schenk de marinade door een zeef bij de groenten. Schep het vlees terug in de pan, schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat op laag vuur met de deksel op de pan minimaal 3 uur stoven. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verdeel over de borden en schep de saus erop. Garneer eventueel met een takje rozemarijn.

combinatietip:

Lekker met Parmezaanse kaas

bewaartip:

U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat 30 min. voor serveren op kamertemperatuur komen. Warm op in de braadpan. Volg vlak voor serveren stap 4.

video

Ma­ri­ne­ren

Instructievideo - 00:40 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 605 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Rigatoni met rundvlees

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­ga­to­ni met rund­vlees

1
1
  • 3 tenen knoflook
  • 3 uien
  • 500 g winterpeen
  • 3 stengels bleekselderij

Snijd de knoflook fijn, snipper de ui, snijd de winterpeen in kleine blokjes en de bleekselderij in plakjes.

2
2
  • 300 g runderriblappen
  • 300 ml rode wijn
  • 1 tl gedroogde salie
  • 1 tl gedroogde rozemarijn

Snijd de riblappen in blokjes van 2 cm, doe ze in een schaal, schenk de wijn erbij. Voeg 2/3 van de knoflook, de salie, de rozemarijn en 1/3 van de ui toe.

3
3

Laat afgedekt in de koelkast minimaal 2 1/2 uur marineren. Neem vervolgens uit de koelkast en laat in ca. 30 min. op kamertemperatuur komen.

4
4
  • 4 el olijfolie

Neem het vlees uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees rondom in ca. 6 min. bruin.

5
5
  • 90 g pancetta

Neem uit de pan en houd warm onder een deksel of aluminiumfolie. Snijd de pancetta fijn en bak 4 min. in het braadvocht.

6
6
  • 1 tl gedroogde salie
  • 1 tl gedroogde rozemarijn

Voeg de rest van de ui en de knoflook toe en bak 5 min. mee. Voeg vervolgens de wortel, de bleekselderij, de salie en de rozemarijn toe en bak 10 min. mee.

7
7
  • 200 ml runderbouillon

Schenk de marinade door een zeef bij de groenten. Schep het vlees terug in de pan, schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.

8
8
  • 300 g mezzi rigatoni

Laat op laag vuur met de deksel op de pan minimaal 3 uur stoven. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

9
9

Verdeel over de borden en schep de saus erop. Garneer eventueel met een takje rozemarijn.

combinatietip:

Lekker met Parmezaanse kaas

bewaartip:

U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat 30 min. voor serveren op kamertemperatuur komen. Warm op in de braadpan. Volg vlak voor serveren stap 4.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.