Ri­ga­to­ni met ri­bra­gu

Deze rijke saus van langzaam gegaarde varkensribbetjes is extra lekker als je 'm een dag van tevoren maakt.

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Deze rijke saus van langzaam gegaarde varkensribbetjes is extra lekker als je 'm een dag van tevoren maakt. 8 personen
3 23

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrooi de krabbetjes met peper en zout. Verhit de olie in de braadpan en bak ze, eventueel in delen, in 5 min. rondom bruin. Neem het vlees uit de pan, laat het bakvet achter.
  2. Snijd de winterpeen en bleekselderij in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak de winterpeen, bleekselderij, ui en knoflook in het achtergebleven bakvet 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de krabbetjes, vleesfond en tomatenschijven toe. Roer en laat met de deksel op de pan 3 uur zachtjes stoven op de kleinste pit.
  3. Neem de krabbetjes uit de saus en verwijder de botjes en ongewenste stukjes vet uit het vlees. Trek het vlees met 2 vorken uit elkaar en doe terug in de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verdeel over 8 kommen en schep de saus erover. Lekker met vers basilicum en Parmezaanse kaas.

bereidingstip:

Je kunt de saus 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm hem op in een pan. Begin 15 min. voor serveren met stap 4.

combinatietip:

Lekker met vers basilicum en Parmezaanse kaas.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 210 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Rigatoni met ribragu

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­ga­to­ni met ri­bra­gu

1
1
  • 1 kg krabbetje
  • 3 el olijfolie

Bestrooi de krabbetjes met peper en zout. Verhit de olie in de braadpan en bak ze, eventueel in delen, in 5 min. rondom bruin.

2
2

Neem het vlees uit de pan, laat het bakvet achter.

3
3
  • 300 g winterpeen
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook

Snijd de winterpeen en bleekselderij in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

4
4

Bak de winterpeen, bleekselderij, ui en knoflook in het achtergebleven bakvet 5 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 380 ml vleesfond
  • 400 g tomatenschijven

Voeg de krabbetjes, vleesfond en tomatenschijven toe. Roer en laat met de deksel op de pan 3 uur zachtjes stoven op de kleinste pit.

6
6

Neem de krabbetjes uit de saus en verwijder de botjes en ongewenste stukjes vet uit het vlees.

7
7

Trek het vlees met 2 vorken uit elkaar en doe terug in de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 500 g rigatoni

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verdeel over 8 kommen en schep de saus erover.

bereidingstip:

Je kunt de saus 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm hem op in een pan. Begin 15 min. voor serveren met stap 4.

combinatietip:

Lekker met vers basilicum en Parmezaanse kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.