Stamp­po­tan­dij­vie met spek­lap­jes

(88)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 88

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de aardappelen in 15 min. gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de boter in een braadpan en bak de speklapjes aan beide kanten in ca. 18 min. bruin en knapperig. Neem uit de pan en houd warm onder een deksel.
  2. Schenk bijna al het vet uit de braadpan, vang het op. Fruit in de rest van het bakvet de ui en de paprika 3 min.
  3. Giet de aardappelen af, voeg 2 el van het bakvet van de speklapjes toe en stamp met de pureestamper tot puree. Schep de ui, de paprika en de andijvie erdoor en breng op smaak met peper en zout. Serveer de stamppot met de speklapjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 42 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 52-01

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.