Spek­lap­jes met mos­terd en fris­se kool­stamp­pot

(80)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 80

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Halveer de speklapjes en wrijf ze in met zout, peper en 2 el mosterd. Strooi de bloem in een diep bord en haal de speklapjes door de bloem. Verhit in een braad- of hapjespan ca. 40 gram boter en bak hierin de speklapjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de aardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de rest van de boter in een wok of koekenpan en fruit de uien goudbruin. Schep de spitskool erbij en laat de kool slinken. Schep de parten appel en 1 el mosterd erbij en laat de appels warm worden. Giet de aardappelen af en stamp ze grof. Schep het koolmengsel erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de speklapjes erbij.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 800 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 49 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 40-41

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.