Vis­duo met wijn-dil­lesaus

(80)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 80

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng in een steelpan de sjalot, de peperkorrels en de wijn aan de kook. Kook tot de helft in. Zeef boven een kom en schenk het vocht terug in de pan. Voeg de visfond toe en kook tot de helft in. Voeg de kookroom toe en kook tot de helft in. Roer de dille erdoor en houd op laag vuur warm.
  2. Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan. Deel de vis in 4 stukken en bestrooi met peper en zout. Bak de kabeljauw in 6-8 min. gaar, voeg na 2 min. de zalm toe en bak tot hij rosé is. Keer halverwege.
  3. Leg op elk bord een stuk kabeljauw en zalm. Serveer met de saus en garneer met kappertjes. Lekker met verse tagliatelle en broccoli.

Tip:

U kunt de saus één dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm voor serveren op laag vuur op.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 35 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.