Ka­bel­jauw met ci­troen

(59)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 59

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 50 °C. Snijd de citroen in zo dun mogelijke plakken. Doe met de prei in een ruime pan. Voeg de wijn, 1/2 liter water, de peperkorrels, de helft van het basilicum, 2 el olie, de boter en flink wat zout toe. Breng tegen de kook aan. Zet ondertussen 4 borden in de oven om op te warmen (dan blijft het gerecht langer warm). Snijd de vis in 4 stukken en leg voorzichtig in het vocht. Pocheer in ca. 6 min. gaar.
  2. Neem de borden uit de oven. Schep met een schuimspaan voorzichtig (maar wel snel, anders wordt de vis te gaar) wat prei, een schijfje citroen en een stuk vis op elk bord. Laat het meegekookte basilicum in de pan. Breng de vis op smaak met peper en zout. Besprenkel met 1 el kookvocht en de rest van de olie. Leg nog een schijfje citroen en een blaadje basilicum op de vis. Serveer direct.
video

Vis po­che­ren

Instructievideo - 00:39 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 170 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 12 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.