Ge­gril­de to­ma­ten

(66)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 66

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de ovengrill. Snijd de tomaten horizontaal doormidden. Laat de groene steelaanzet ter decoratie aan de tomaten zitten. Leg de tomatenhelften met de snijkant naar boven op een bakplaat. Rasp de kaas en strooi erover.
  2. Pers de knoflook en roer samen met de kruiden door de olie. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel de tomatenhelften met de kruidenolie en zet ze ca. 10 min. onder de gril. Neem ze uit de oven en leg voorzichtig de bovenkant (met de steelaanzet) schuin op de onderkant van de tomaat.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde tomaten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de to­ma­ten

1
1

Verwarm de ovengrill.

2
2
  • 8 trostomaten

Snijd de tomaten horizontaal doormidden. Laat de groene steelaanzet ter decoratie aan de tomaten zitten.

3
3
  • 50 g Grana Padano

Leg de tomatenhelften met de snijkant naar boven op een bakplaat. Rasp de kaas en strooi erover.

4
4
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 3 el olijfolie

Pers de knoflook en roer samen met de kruiden door de olie. Breng op smaak met peper en zout.

5
5

Besprenkel de tomatenhelften met de kruidenolie en zet ze ca. 10 min. onder de gril.

6
6

Neem ze uit de oven en leg voorzichtig de bovenkant (met de steelaanzet) schuin op de onderkant van de tomaat.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.