To­ma­ten in kaas uit de oven

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 295 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(182)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 182

Ingrediënten

Keukenspullen
  • hoge ronde ovenschaal (Ø 24 cm), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de eieren schuimig met een mixer en spatel de ricotta, de helft van de knoflook, de helft van de rozemarijn en de kaas luchtig erdoor. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  2. Doe in de ovenschaal en verdeel de tomaten erover. Bestrooi met de rest van de rozemarijn. Bak het gerecht in de oven goudbruin en gaar in 40-45 min.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de rest van de knoflook 1 min. Voeg de spinazie in delen toe en roerbak tot alle blaadjes geslonken zijn. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de spinazie. Lekker met een stuk ciabattabrood.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.