Spa­ghet­ti met ge­roos­ter­de to­ma­ten

(71)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 71

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • braadslee

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Pel de knoflook en snijd fijn. Halveer de tomaten met de snijkant naar boven over een ingevette braadslee of bakblik. Verdeel olie over de tomaten, samen met knoflook, peper en zout. Rooster de tomaten in de oven ca. 15 min.
  2. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de rucola vlak voor het serveren door de spaghetti. Verdeel over borden en besprenkel met olijfolie. Besprenkel de geroosterde tomaten met azijn en verdeel over de spaghetti. Bestrooi en serveer met kaassnippers.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 32-33

Spaghetti met geroosterde tomaten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met ge­roos­ter­de to­ma­ten

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 750 g trostomaten
  • 2 el olijfolie extra vierge

Verwarm de oven voor op 225 °C. Pel de knoflook en snijd fijn. Halveer de tomaten met de snijkant naar boven over een ingevette braadslee of bakblik.

2
2
  • 2 el olijfolie extra vierge

Verdeel olie over de tomaten, samen met knoflook, peper en zout. Rooster de tomaten in de oven ca. 15 min.

3
3
  • 75 g rucola
  • 400 g spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de rucola vlak voor het serveren door de spaghetti.

4
4
  • 1 el balsamicoazijn
  • 100 g Grana Padano
  • 2 el olijfolie extra vierge

Verdeel over borden en besprenkel met olijfolie. Besprenkel de geroosterde tomaten met azijn en verdeel over de spaghetti. Bestrooi en serveer met kaassnippers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.