Knol­sel­de­r­ij­sa­la­de

  • bijgerecht
  • 8 personen
  • 175 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 10 min. wachten
(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 8 personen
3 26

Ingrediënten

Keukenspullen
  • dunschiller

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak met een kaasschaaf of dunschiller lange linten van de knolselderij. Breng water aan de kook in een pan en kook de knolselderijlinten in ca. 2 min. beetgaar (blancheren). Giet af.
  2. Klop een dressing van de olie, de azijn, de mayonaise en de suiker. Breng op smaak met peper en zout. Meng de warme knolselderij met de dressing en laat minstens 10 min. intrekken. Bestrooi met de peterselie en de bosui.

Tip:

U kunt de salade een paar uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en neem een half uur voor serveren uit de koelkast.

Tip:

Een scheutje appelciderazijn smaakt ook goed in stoofschotels. Het vlees wordt door het zuur extra mals.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Knolselderijsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Knol­sel­de­r­ij­sa­la­de

1
1
  • 2 knolselderij

Maak met een kaasschaaf of dunschiller lange linten van de knolselderij.

2
2

Breng water aan de kook in een pan en kook de knolselderijlinten in ca. 2 min. beetgaar (blancheren). Giet af.

3
3
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 6 el appelciderazijn
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl suiker

Klop een dressing van de olie, de azijn, de mayonaise en de suiker. Breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 10 g platte peterselie
  • 3 bosuien

Snijd de peterselie fijn en de bosui in ringen. Meng de knolselderij met de dressing en laat minstens 10 min. intrekken.

5
5

Bestrooi met de peterselie en de bosui.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.