Cour­get­te-knol­sel­de­r­ij­sa­la­de

Smaak, geur én kleur. Dit gerecht heeft het allemaal: zoete knolselderij, knapperige noten, frisse munt en pittige kaas.

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Smaak, geur én kleur. Dit gerecht heeft het allemaal: zoete knolselderij, knapperige noten, frisse munt en pittige kaas. 4 personen
3 44

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (30 x 40 cm)
  • ovenschaal (10 x 15 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de knolselderij en snijd in plakken van 1/2 cm. Snijd de plakken in reepjes en leg ze in de grote ovenschaal. Besprenkel met 3 el olie en bestrooi met peper en zout. Rooster ca. 35 min. in de oven.
  2. Doe ondertussen de hazelnoten in de kleine ovenschaal en bak in ca. 8 min. naast de knolselderij goudbruin. Neem uit de oven en laat afkoelen.
  3. Snijd de courgettes in de lengte in 4 parten. Verwijder de zaadlijsten met een scherp mes en snijd het vruchtvlees in schuine reepjes van 1 cm breed. Verhit de rest van de olie in een wok. Roerbak de courgette reepjes 4 min. op hoog vuur. Pers na 2 min. de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en zout. Schep in een schaal en laat afkoelen.
  4. Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en naar smaak citroensap toe aan de salade. Scheur de blaadjes van de munt in stukken en meng door de salade. Bestrooi met de hazelnoten en geschaafde Parmezaanse kaas.
video

Knol­sel­de­rij snij­den

Instructievideo - 00:44 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 284 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Courgette-knolselderijsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­get­te-knol­sel­de­r­ij­sa­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 300 g knolselderij

Schil de knolselderij en snijd in plakken van 1/2 cm. Snijd de plakken in reepjes en leg ze in de grote ovenschaal.

Knolselderij snijden

Instructievideo

00:44 min.

3
3
  • 3 el olijfolie

Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en zout. Rooster ca. 35 min. in de oven.

4
4
  • 40 g hazelnoten

Doe ondertussen de hazelnoten in de kleine ovenschaal en bak in ca. 8 min. naast de knolselderij goudbruin. Neem uit de oven en laat afkoelen.

5
5
  • 2 courgettes

Snijd de courgettes in de lengte in 4 parten. Verwijder de zaadlijsten met een scherp mes en snijd het vruchtvlees in schuine reepjes van 1 cm breed.

6
6
  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook

Verhit de olie in een wok. Roerbak de courgettereepjes 4 min. op hoog vuur. Pers na 2 min. de knoflook erboven.

7
7

Breng op smaak met peper en zout. Schep in een schaal en laat afkoelen.

8
8
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en naar smaak citroensap toe aan de salade.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

9
9
  • 15 g munt
  • 50 g Parmezaanse kaas

Scheur de blaadjes van de munt in stukken en meng door de salade. Bestrooi met de hazelnoten en geschaafde Parmezaanse kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.