Pad­den­stoe­len-tom­pou­ce

De tompouce heeft een hartige make-over ondergaan. En dat staat 'm perfect!

  • voorgerecht
  • 8 personen
  • 325 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(175)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht De tompouce heeft een hartige make-over ondergaan. En dat staat 'm perfect! 8 personen
3 175

Ingrediënten

Lekker erbij
Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de paddenstoelen in stukjes.
  2. Snijd de ontdooide plakjes bladerdeeg doormidden en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los. Bestrijk het bladerdeeg met ei, prik er met een vork gaatjes in en bak ze in de oven in ca. 25 min. goudbruin.
  3. Verhit 25 g boter in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Bak de paddenstoelen op hoog vuur 5 min. mee. Verhit de rest van de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en roer tot de roux lichtbruin kleurt. Voeg de melk en het bouillontablet toe en breng al roerend aan de kook tot een gladde saus. Breng op smaak met peper. Voeg de paddenstoelen toe.
  4. Neem het bladerdeeg uit de oven en leg op elk bord 1 rechthoek. Verdeel de ragout erover en leg de andere rechthoek erop. Bon appétit!

combinatietip:

Lekker met fijngesneden verse bieslook.

video

Pad­den­stoe­len schoon­ma­ken

Instructievideo - 01:30 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 335 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Paddenstoelen-tompouce

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pad­den­stoe­len-tom­pou­ce

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 1 ui
  • 450 g paddenstoelen seizoensmelange

Snipper de ui en snijd de paddenstoelen in stukjes.

3
  • 8 plakjes roomboter bladerdeeg

Snijd de ontdooide plakjes bladerdeeg doormidden en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

4
  • 1 ei

Klop het ei los. Bestrijk het bladerdeeg met ei, prik er met een vork gaatjes in en bak ze in de oven in ca. 25 min. goudbruin.

5
  • 25 g boter

Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Bak de paddenstoelen op hoog vuur 5 min. mee.

6
  • 40 g bloem
  • 50 g boter

Verhit de rest van de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en roer tot de roux lichtbruin kleurt.

7
  • ½ groentebouillontablet
  • 500 ml volle melk

Voeg de melk en het bouillontablet toe en breng al roerend aan de kook tot een gladde saus. Breng op smaak met peper. Voeg de paddenstoelen toe.

8

Neem het bladerdeeg uit de oven en leg op elk bord 1 rechthoek. Verdeel de ragout erover en leg de andere rechthoek erop.

9

Bon appétit!

Tip: Lekker met fijngesneden bieslook.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden verse bieslook.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.