Ra­gout van pad­den­stoe­len

Deze ragout van paddenstoelen, ui en peterselie is een echte klassieker, maar blíjft lekker.

(170)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Deze ragout van paddenstoelen, ui en peterselie is een echte klassieker, maar blíjft lekker. 4 personen
3 170

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de grote paddenstoelen uit de melange in stukken en de champignons in kwarten. Snipper de sjalotten. Snijd de peterselie fijn. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de sjalotten ca. 2 min. Voeg de paddenstoelenmelange en de champignons toe en bak ca. 7 min. tot ze slinken en vocht loslaten. Voeg de bloem toe en bak nog 1 min.
  2. Schenk de slagroom erbij en blijf roeren tot de bloem helemaal is opgenomen. Voeg het water en het bouillontablet toe en breng al roerend aan de kook. Laat op heel laag vuur nog 5 min. koken. Roer af en toe.
  3. Breng de ragout op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met de peterselie.

combinatietip:

Lekker op geroosterd brood of in een pasteibakje.

Tip:

Deze ragout kunt u 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm al roerend en voeg wat kokend water toe als de ragout te dik blijft.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 305 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 555 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Ragout van paddenstoelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ra­gout van pad­den­stoe­len

1
1
  • 400 g paddestoelenmelange
  • 250 g champignons
  • 2 sjalotten
  • 3 takjes platte peterselie

Snijd de grote paddenstoelen uit de melange in stukken en de champignons in kwarten. Snipper de sjalotten. Snijd de peterselie fijn.

2
2
  • 50 g boter

Verhit de boter in een koekenpan en fruit de sjalotten ca. 2 min.

3
3
  • 60 g bloem

Voeg de paddenstoelenmelange en de champignons toe en bak ca. 7 min. tot ze slinken en vocht loslaten. Voeg de bloem toe en bak nog 1 min.

4
4
  • 125 ml slagroom

Schenk de slagroom erbij en blijf roeren tot de bloem helemaal is opgenomen.

5
5
  • 400 ml water

Voeg het water en het bouillontablet toe en breng al roerend aan de kook. Laat op heel laag vuur nog 5 min. koken. Roer af en toe.

6
6

Breng de ragout op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met de peterselie.

combinatietip:

Lekker op geroosterd brood of in een pasteibakje.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.