Fi­lo­deeg­taartjes met pad­den­stoe­len, drui­ven en kaas

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 390 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(230)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 230

Ingrediënten

Keukenspullen
  • schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes
  • 4 ovenschaaltjes, Ø ca. 15 cm, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het filodeeg ontdooien. Verhit de olie in de koekenpan en fruit de knoflook 30 sec. Voeg de paddenstoelen toe en bak al omscheppend 3-4 min. Breng op smaak met peper en zout. Neem de pan van het vuur. Meng de druiven met de paddenstoelen. Meng in een aparte kom de kaas met de crème fraîche. Splits het ei, klop de dooier los met een vork en voeg met een mespunt peper toe aan het kaasmengsel. Vouw het filodeeg open en snijd in 3 gelijke stukken. Bestrijk het bovenste stuk dun met boter en leg met de ingevette kant naar beneden in de schaaltjes. Bestrijk de rest van de vellen een voor een met boter. Beleg elk schaaltje met 3 stukken deeg, zodat het hele schaaltje bedekt is. Bestrijk de overhangende randen met boter. Verdeel het paddenstoelenmengsel over de schaaltjes. Schep het kaasmengsel erop. Bak de taartjes in 20-25 min. gaar en goudbruin in de oven. Garneer met bieslook.

Tip:

Met de rest van de bieslook kunt u lekkere kruidenboter maken. Kijk voor het recept op ah.nl/recepten.

video

Fi­lo­deeg ge­brui­ken

Instructievideo - 01:41 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Australië

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.