Stoof­peer­tjes

Met roomijs of yoghurt of zonder iets erbij. Deze stoofpeertjes smaken altijd wonderlijk lekker.

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 180 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 90 min. wachten
(472)waardeer
hollands bijgerecht Met roomijs of yoghurt of zonder iets erbij. Deze stoofpeertjes smaken altijd wonderlijk lekker. 4 personen
3 472

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie

Bereiden

  1. Schil de stoofpeertjes, snijd ze in parten en verwijder het klokhuis.
  2. Leg de stoofpeerparten in een pan. Voeg het bessensap, het water, de basterdsuiker en het kaneelstokje toe en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat op heel laag vuur ca. 90 min. garen.

bereidingstip:

U kunt de peertjes 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Ook koud lekker.

video

Stoof­pe­ren ma­ken

instructievideo - 02:01 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 180 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 42 g
  • natrium 10 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Stoofpeertjes

terug naar recept

Stoof­peer­tjes

1
1
  • 6 stoofpeertjes

Schil de stoofpeertjes, snijd ze in parten en verwijder het klokhuis.

2
2
  • 1 kaneelstokje
  • 100 ml kraanwater
  • 75 g lichtbruine basterdsuiker
  • 250 ml rodebessensap

Leg de stoofpeerparten in een pan. Voeg het bessensap, het water, de basterdsuiker en het kaneelstokje toe en breng aan de kook.

3
3

Doe de deksel op de pan en laat op heel laag vuur ca. 90 min. garen.

bereidingstip:

U kunt de peertjes 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Ook koud lekker.

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.