Stoof­peer­tjes

Met roomijs of yoghurt of zonder iets erbij. Deze stoofpeertjes smaken altijd wonderlijk lekker.

(550)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Met roomijs of yoghurt of zonder iets erbij. Deze stoofpeertjes smaken altijd wonderlijk lekker. 4 personen
3 550

Ingrediënten

4 personen
Testversie

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept geschreven is. Bereiding, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept geschreven is. Bereiding, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de stoofpeertjes, snijd ze in parten en verwijder het klokhuis.
  2. Leg de stoofpeerparten in een pan. Voeg het bessensap, water, de basterdsuiker en het kaneelstokje toe en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat op heel laag vuur ca. 90 min. garen.

bewaartip:

Je kunt de peertjes 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Ook koud lekker.

video

Stoof­pe­ren be­rei­den

Instructievideo - 02:01 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 180 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 0 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 10 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Stoofpeertjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept geschreven is. Bereiding, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stoof­peer­tjes

1
1
  • 6 stoofpeertjes

Schil de stoofpeertjes, snijd ze in parten en verwijder het klokhuis.

2
2
  • 250 ml rodebessensap
  • 100 ml kraanwater
  • 75 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 kaneelstokje

Leg de stoofpeerparten in een pan. Voeg het bessensap, water, de basterdsuiker en het kaneelstokje toe en breng aan de kook.

3
3

Doe de deksel op de pan en laat op heel laag vuur ca. 90 min. garen.

bewaartip:

Je kunt de peertjes 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Ook koud lekker.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.