Stoof­peer­tjes met bes­sen­je­ne­ver

Verrassend alternatief voor stoofpeertjes met wijn!

(89)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Verrassend alternatief voor stoofpeertjes met wijn! 4 personen
3 89

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de stoofpeertjes, snijd de bloemaanzet uit de peertjes, maar laat het steeltje eraan zitten. Zet de peertjes naast elkaar in een (kleine) passende pan.
  2. Schenk het water erop en voeg het kaneelstokje, de citroenschil, het citroensap en de bessenjenever of cassislikeur toe. Breng alles aan de kook en stoof de peertjes met de deksel op de pan gaar. Na ca. 45 min. zijn ze gaar.
  3. Schep de peertjes uit de pan en kook het vocht in tot er ca. 150 ml over is. Schenk het vocht over de peertjes. Serveer ze warm of koud, als bijgerecht bij wild of bijvoorbeeld hachee of als nagerecht met bijvoorbeeld crème fraîche en vanillesuiker.

bereidingstip:

Wie ze rood wil hebben, moet ze nog 1 ½ uur langer stoven. Let er bij het langer stoven op dat er genoeg vocht in de pan blijft.

bereidingstip:

In plaats van de bessenjenever kun je ook cassislikeur gebruiken.

variatietip:

Ook lekker als nagerecht.

video

Stoof­pe­ren be­rei­den

Instructievideo - 02:01 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 180 kcal
  • koolhydraten 39 g
  • natrium 5 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Stoofpeertjes met bessenjenever

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stoof­peer­tjes met bes­sen­je­ne­ver

1
1
  • 8 stoofpeertjes

Schil de stoofpeertjes, snijd de bloemaanzet uit de peertjes, maar laat het steeltje eraan zitten.

2
2

Zet de peertjes naast elkaar in een (kleine) passende pan.

3
3
  • 500 ml kraanwater
  • 1 kaneelstokje
  • 1 tl citroenschil
  • 1 el citroensap
  • 100 ml bessenjenever

Schenk het water erop en voeg het kaneelstokje, de citroenschil, het citroensap en de bessenjenever of cassislikeur toe.

Tip: Koop 1 citroen en gebruik hiervan de schil en (deels) het sap

4
4

Breng alles aan de kook en stoof de peertjes met de deksel op de pan gaar. Na ca. 45 min. zijn ze gaar.

5
5

Schep de peertjes uit de pan en kook het vocht in tot er ca. 150 ml over is. Schenk het vocht over de peertjes.

6
6

Serveer ze warm of koud, als bijgerecht bij wild of bijvoorbeeld hachee of als nagerecht met bijvoorbeeld crème fraîche en vanillesuiker.

bereidingstip:

Wie ze rood wil hebben, moet ze nog 1 ½ uur langer stoven. Let er bij het langer stoven op dat er genoeg vocht in de pan blijft.

bereidingstip:

In plaats van de bessenjenever kun je ook cassislikeur gebruiken.

variatietip:

Ook lekker als nagerecht.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.