Sint-ja­kobs­schel­pen met ci­troen­groen­te

(121)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 121

Ingrediënten

Keukenspullen
  • dunschiller

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de steelaanzet en de draden van de sugar snaps en kook ze 5 min. Giet af, spoel af met koud water en snijd in dunne reepjes. Snijd de bieslook in stukjes van 4 cm. Snijd met een dunschiller de gele schil van de citroen en snijd deze in flinterdunne reepjes. Pers de vrucht uit.
  2. Maak een dressing van 1 el citroensap, 3 el olie, de honing en peper en zout naar smaak. Schep de sugar snaps, de bieslook, de citroenreepjes en de paprika om met de dressing.
  3. Verhit de rest van de olie in een pan. Bak de sint-jakobsschelpen op hoog vuur in 2 min. rondom bruin. Verdeel over 4 borden en leg op elke schelp een plukje groente.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.